torsdag 29 december 2011

Kop

Hej bloggen!

För den fotbollskunnige är rubriken i detta blogginlägg inte helt okänd. För er som inte vet är Kop supportrarna på ena kortsidan under Liverpools matcher. Just Liverpool Street är en av flera gator under dagen som vi har promenerat på. Nu kommer detta inlägg inte att handla om vare sig fotboll eller England. Vi har som ni nu förstått äntligen landat i den underbara staden Sydney vilket vi berättar mer om alldeles strax.

Först och främst avhandlar vi Kop eller som det i folkmun även kallas för; Knock-out-pillret! Detta underbara lilla sömnpiller gjorde resan Beijing – Sydney väldigt behaglig. Stefan har tidigare aldrig lyckas sova på ett flygplan men han slocknade som ett litet barn 20 minuter efter intaget av ”Kopen”. Roligt var också att Malin fick uppgradera sig på detta flyg och sitta med grabbarna. Denna sträcka, som tog ca 11,5 timmar, fördrevs med en uppsjö av filmer, tv-spel och musik. En helt klar smidig rutt.

Väl framme landade vi i Sydney 07.00 lokal tid. Vädret vid den tidpunkten 19 grader och sol med några enstaka stackmoln samt en varmfront som under dagen drog in över östra Australien. En rätt så behaglig morgontemperatur tycker vi.

Nu vet vi inte om vår chef Håkan följer denna blogg. Det vi däremot vet är att han brukar följa Gränsbevakarna Australien som går på någon kanal hemma i Sverige och att han slog vad om att någon av oss skulle fastna i kontrollen. Vilket vi gjorde. Eller snarare Stefan, då den trevlige tulltjänstemannen ville inspektera vilka tobaksvaror Stefan hade med sig. Stefan visade en dosa snus och Tulltjänstemannen frågar då hur många dosor han har med sig? 25 st svarar Stefan. What? säger tulltjänstemannen, men på ett skämtsamt sätt. Sedan vänder tulltjänstemannen sig till Malin och Jonte och frågar hur många dosor de har. Malin svarar: No, no we don´t use that stuff. Jonte, snabbare än blixten gällandes kommentarer förtydligar då till denna tulltjänsteman: It is only for Swedish Hill billys! Charmigt värre men vi klarade oss utan både böter och enskilda besök i rum modell mindre.

Typisk svensk Hillbilly

Tidigt som attan, 08:00, var vi inne i Sydney och fick checka in bagaget på hotellet vi bor på. Rummet fick vi tillgång till vid lunchtid. Under dagen har vi letat Wi-Fi för att publicera blogginlägg och turistat runt med kamerorna i högsta hugg och hunnit se en hel del. Vi har bytt ut julskyltningen på NK mot Operahuset, Harbour Bridge, fantastiska parker och härligt väder här i Sydney.

Snart blir det förmodligen en eftermiddagslur på hotellet och en efterlängtad dusch innan vi beger oss ut igen för att prova på det australienska köket.

Avslutningsvis så är ni nog många läsare som undrar varför inslaget ”dagens outfit” hittills inte har fått något utrymme i bloggen. Det ska bli ändring på det men vi har haft samma kläder på oss i snart två dygn och har av förklarliga skäl valt att låta den punkten utgå till en början.

På återhörande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar