tisdag 24 januari 2012

Hej då NZ :(

Vi vill börja med att be om ursäkt för att detta inlägg har dröjt lite, det är inte värdigt vår blogg att inte leverera till våra läsare. Vi ska alldeles strax förklara oss men först ska vi ge er en återblick över vår sista dag i NZ.

Vi vaknade upp i tisdags med vetskapen om att detta var de sista timmarna som JMS skulle tillbringa tillsammans på minst en månad. Lite ledsamt och vemodigt må vi säga för det har vart en fantastisk tid här. Efter utcheckningen på Best Western i Christchurch käkade vi frukost inne i stan i ett väder som får anses vara bra med tanke på de senaste dagarna. Vi tog en längre promenad i Botanic Gardens där det verkade vara någon form av festligheter på gång. Barn
hade blåsa-ballong-till den spricker-tävling och en halvtrött engelsman som stod för buskishumor i andra änden av den stora parken




Vi begav oss senare tillbaka till hotellet för att hämta Bobo Explorer II som skulle tankas upp med 91 ultra bensin för sista gången av tre glada svenskar innan det var dags att ta avsked av denna resekamrat på Europcars parkering vid flygplatsen. Väl inne på flygplatsen vägde vi både väskor och bloggare för att se om de klarade viktkontrollen. Väskorna var det inga problem med däremot hade i alla fall en av resenärerna dragit på sig lite övervikt under resan. Det innebär att när vi väl kommer hem till Sverige igen är det träning som står högst upp på listan



I väntan på incheckning av våra respektive flyg gjorde vi av med de sista slantarna ur sossekassan, vår gemensamhetskassa, på en varsin sista öl för denna gång i det underbara landet Nya Zeeland. Vi hann prata lite om vad vi har hunnit med att göra under de här 4 veckorna som har gått. För oss ska det bli roligt att LÄSA bloggen vad det lider sen när vi alla väl är hemma igen. Vissa gånger har det vart väldigt mycket slit, vilket det är värt, för att få ihop bloggen med internetlösa städer.


Hej då bloggen, hej då Stefan och Jonte, hej då NZ!

En sista kram och ett avsked av varandra tog vi när det var dags för Malin att kliva på sitt plan med destination Kuala Lumpur. Strax därefter boardade även Stefan och Jonte sitt Emirates-plan med destination Sydney.
Hej då Malin! Ha det så kult på resan :)

Planet var stort och hade ett väldigt stort utbud av 100-tals filmer och serier, spel, musik m.m. Det serverades god mat och vi tog oss ett glas rött på denna knapp 4 timmar långa flight. I Sydney så stod vi med både pass och våra "arrival cards" redo. För er som inte har besökt NZ eller Australien så är de väldigt hårda med vilka de släpper in och vad resenärerna har med sig. Man är tvungen att deklarera för alkohol och tobak vilket inte är så konstigt. Men även för mat, frukt, om man har besökt en bondgård eller är kriminell. Och så fortsätter det fråga efter fråga på denna blankett. De är väldigt måna om sina djur- och växtliv och vill inte att oklara joggingskor ska förstöra en skörd eller resultera i att en viss art dör ut. Vi var återigen något nervösa då vi under vistelsen i NZ hade besökt en bondgård, köpt med mat, för mycket vin och hade smutsiga joggingskor. Då vi ser ut som hyvens killar så klarade vi detta galant.

Varför är då detta inlägg försenat? Jo, en sak som inte gick lika galant var att Jonte glömde sin dator på flygplanet vilket vi insåg först när vi hade checkat in på Radisson Blu i Sydney. Bloggen är väl en sak vi hade väl blivit tvungna att ta in på ett internetcafé men på datorn låg ALLA våra semesterbilder sparade!!! En del har vi sparat på Malins dator men inte alla. Vi ringde därför till Emirates igårkväll när vi kom fram till hotellet och de bad oss att återkomma idag.

Vi försökte inte tänka så mycket på det och istället mötte vi upp med Stina som vi bl.a. träffade här i början av resan. Vi gick ut och drack lite drinkar på två olika ställen. Mycket trevligt! Vi kom väl hem vid ca 01.00 vilket är 03.00 för oss NZ tid så något trötta gick vi och la oss för att sova. Vaknade gjorde vi idag vid 08.00 och kastade oss på telefon för att få kontakt med Emirates. De kunde glädja oss med att de hade hittat datorn så Jonte begav sig med raska steg ner mot tågstationen för färd ut mot flygplatsen. Under tiden gick Stefan omkring på stan och turistade. Det är en väsentlig skillnad på mängden människor i hamnen nu jämfört med runt nyår. Nästan folktomt men semestern har väl tagit slut här i Australien.

Under dagen har det regnat som så många gånger förr.... Vi beslöt oss då för att vara duktiga och gick till hotellets gym för ett konditions- och styrkepass. Efter det så badade vi bastu och bubbelpool. Helt underbart var det. Just nu är vi på hotellet och ska om ett par timmar möta upp med Stina och ett par kompisar till henne för middag och kanske en sväng på stan.

På återhörande kära bloggläsare! Vi sitter och filar på en sammanfattning av resan som en del av er har önskat och det kommer nog att komma när vi är i Peking på torsdag.

Ta hand om er och fixa schysst väder till vi kommer hem på fredag.

6 kommentarer:

  1. Shit, har du gått upp så mycket i vikt Stefan?
    Skönt att ni fick tillbaka datorn.

    Ses på fredag med ca 10 cm snö här i Stockholm

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vem är det som påstår att det ät Stefan??? Kan lika gärna vara nån av de andra två. Ge dig tilkänna

      Radera
  2. vilken flight kommer ni till ARN med, nr alltså?? tiden för ankomst?
    Utifall att...
    J

    SvaraRadera
  3. Jag börjar känna en viss oro....
    Kommer ni att fortsätta att prata om er själva i tredje person när ni kommer hem? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Självklart ska de göra det! De kommer också enbart använda sig av Aussie utryck / JMS

      Radera
    2. Då kommer inte Therese tycka att ni är så jäkla awesome längre :)

      Radera