torsdag 19 januari 2012

Janne Tauer - Beckenbauer!

Tja tja bloggen!

Idag blir det extra mycket läsning för våra trogna läsare med hela två inlägg. Då det har klagats från vissa håll på Hamngatan 29 om att det är för lite bilder på öldrickande (inga namn nämnda men han lär ha säsongsplåt Råsundas östra läktare) så kan vi meddela att gårdagen avrundades med en mindre barrunda i metropolen Te Anau. Tre ställen hann vi med och den sista baren hette The moose, så vi kände oss som hemma i Svedala.

Pigga och alerta resenärer som vi är vaknade vi som så många gånger förr runt 8.30 och det var dags att turas om att ta den efterlängtade morgonduschen. I vissa städer här i Nya Zeeland råder det vattenbrist under vissa perioder och i dagens kranar var det inget vidare tryck. Snabbt i med morgonens frukost då vi hade ett stycke tysk liftare att plocka upp i Bobo Explorer II nere vid stadens bensinmack. Då vi sen tidigare har en halvnorsk i bilen i form av Stefan så saknades bara Bellman.

Bilfärden gick mot Queenstown som vi var i för några dagar sen. Under resan var det blandade samtalsämnen som avlöste varandra i bilen med tysken. Bl.a. kom en av allsvenskans bästa backar genom tiderna Jan Tauer upp som ett, förslag på vidare resrutter var ett annat.

Väl i Queenstown efter att vi fått i oss en bit mat och hade installerat oss på Scenic hotell beslöt vi oss för att göra en liten utflykt till Glenorchy. En mindre by cirka 43 km från Queensland. Likt många andra delar av NZ finns det en och en annan scen från Sagan om ringen som är inspelad här. Hur många Glenn det finns i denna by förtäljer dessvärre inte internet.

Duktig förare som har gjort en fin parkering vid vägen


Lake Wakatipu

Varför man ska ha solglasögon PÅ när solen skiner och inte på mössan!!

Vid en lookout point på väg mot Glenorchy



Efter ännu en kurvig och backig biltur var vi framme i Glenorchy där vi tog en promenad med sikte på en närliggande lagun i det fina vädret. Vi fick bland annat syn på en svart svan i vattnet vilket vi även såg när vi var i Roturoa för ett par veckor sen.

The black swan

Fotografen envisades med att säga "Ett steg bakåt, ett till, ett till" Nära att vi trillade i lagunen


Del av en golfplan

Efter ett tag tilltog vinden och det blev stundtals kallt. Malin lånade då gladeligen ut sin sjal till Stefan som tacksamt tog emot den. Klädsamt eller icke, ja det får ni läsare bedöma men den värmde faktiskt.

Just nu har vi inlett vår sedvanliga AV som ni förhoppningsvis har lärt er vad det är vid det här laget. Det är även resans sista AV, i alla fall för Jonte och och Stefan som om exakt en vecka är hemma i Stockholm igen för årets första AW!

Vi vill avsluta detta inlägg med att önska alla en trevlig arbetsdag och en trevlig helg. Som en bonus skickar vi även över ett litet hjärta till er därhemma i mörkret och som en bonus i bonusen även en dagens outfit med den omtalade sjalen.



Nu gör vi som bagaren, degar klart, kavlar upp ärmarna för nu är det andra bullar som gäller. På en AV kan man inte ligga och jäsa. Men vi ska inte dricka för mycket för det blir lätt att man blir bakfull. :)

4 kommentarer:

  1. Inte helt tydlig budskap i sista bilden. Stefan, du skapar ett hjärta med ena handen tillsammans med Jonte men med den handra handen ger du oss bloggläsare "fingret".... Hur ska vi tolka detta?? :)

    SvaraRadera
  2. Jag ber om ursäkt för fingret, även jag har sett detta.
    Men jag tycker att ni ska kolla en extra gång på Jontes hand :)

    / Stefan

    SvaraRadera
  3. Jag ser ett halvt hjärta. Vad ser du? :)

    /Therese

    SvaraRadera