onsdag 18 januari 2012

Idag checkade vi ut från hotellet i den mycket trevliga staden Queenstown. Vi trivdes verkligen under våra två dagar där med fint väder, utsikten och maten. Som tur är kommer vi att komma tillbaka till Queenstown igen om några dagar. För närvarande befinner vi oss i en mindre stad vid namn Te Anau. Vi styrde kosan hit från Queenstown med Bobo Explorer II klockan 10.00 och tog oss de cirka 13 mil söderut vilket också blir så långt söderut som vi kommer att befinna oss under denna resa.

Te Anau är med sina 1800 invånare en av de minsta städerna vi har stannat till i under dessa veckor men man fascineras av att det säljs väldigt mycket mark här där folk bygger stora fina hus. Det finns inte särskilt mycket att göra här under dagarna och de flesta restauranger och även affärer öppnar först klockan 17.00. Den främsta orsaken är förmodligen att de flesta liksom vi åker hit och övernattar innan man beger sig ut på någon av de många båtturerna som går i fjordarna en bit härifrån. Avståndet från Queenstown till Milford Sound som vi ska till imorgon är inte särskilt många mil fågelvägen men då det saknas bilvägar främst på grund av det bergiga området måste man åka söderut vi Te Anau och upp igen till Milford vilket är en sträcka på ungefär 24 mil enkel väg.

Under dagen har vi både vandrat runt och bilat i området, ätit lunch och fikat. Idag har vi också vår tvättdag så det blir inte mycket mer gjort än så. Vi laddar inför imorgon helt enkelt. När vi kom till Te Anau såg vi en hastighetsmätare för bilar på den 50-väg vi gick på och givetvis skulle det tävlas om vem som kom upp i högst hastighet löpandes. Jonte klockades för 24 km/h och Stefan för 28 km/h. Imorgon blir det springskor på och lite uppvärmning innan så siktar vi på att komma över 30 km/h

.

Jonte och Malin har varit duktiga under dagen då de drog på sig löparskorna och sprang 5 km längs med vattnet i svag bris och strålande solsken. Stefan avstod dagens träning då han fortfarande firar de dubbla segrarna från gårdagen. Dagens träningspar klarade helt enkelt inte av doften av framgång från den något dryge Stefan.

Vad har då kvällen att erbjuda? Ja ni. Vad gör man i en stad som är lika stort som ett P-hus i Stockholm? Planen är att JMS ska bege sig ner på byn för att hitta en restaurang som erbjuder mat, öl och wifi så att vi kan publicera detta inlägg. Ni ska veta att vi då och då verkligen har fått kämpa för att hitta bra nät i småstäder som denna. Men vad gör man inte för sina läsare.

2 kommentarer:

  1. Vilket löpsteg Jonte!! Jag som alltid tänkt och trott att du är passgångare ;) men det syns ju tydligt på bilden att du inte är :-)

    SvaraRadera
  2. Vilken hastighet nådde Malin?

    SvaraRadera