måndag 16 januari 2012

WOW!!!!

Härliga måndag!!

Idag vaknade vi upp till härligt solsken tidigt på morgonen. Malin hade bestämt sig för att ta sig en morgonpromenad, Stefan för att äta frukost på den närliggande restaurangen och se Milan - Inter på tv och Jonte för att sova vidare. Klockan 10:00 hade vi checkat ut och tackat Franz Josef för denna gång och satt oss i bilen för vidare färd söderut, närmare bestämt Queenstown. En resa på 42 mil vilket kan låta tungt men som under tidigare resor med Bobo Explorer I och II så har landskapet vart helt enastående fantastiskt. En bild säger mer än tusen ord är en sliten klyscha för att inte säga nästintill ett löjligt uttryck men i detta fall stämmer detta. I textform blir detta blogginlägg inte särskilt långt men titta och njut av bilderna för att få någon form av uppfattning hur härliga måndagar kan vara.

Hej då Franz Josef!


Vid Fox glacier, inte långt ifrån Franz Josef glacier





I regnskogen vid ett stopp under bilresan

Vattenfall i horisonten


Turistande bloggare som tävlar i att kasta macka


En svajig bro ovanför ett fantastiskt vattendrag


Blue pool under ytterligare ett bilstopp



Lake Wanaka



Äntligen framme i Queenstown och dags för både mat & dryck

Idag gick solen ner strax efter 22.00 och det kändes helt underbart att få ta del av solljus under så pass lång tid. Vi vet att många där hemma lider av januariångest med konstant mörker, ångest för att nyårslöften redan har brutits och/eller överfylDa gym. Vi låter hälsa att vi har tänkt på er och skålat för er inte bara en utan två gånger under kvällen.

Nog med omtanke från vår sida, imorgon väntas fint väder och tidig soluppgång med nya aktiviteter, äventyr och upplevelser.

Vi vill kort göra en uppdatering avseende gårdagens inlägg och etapper upp på Frans Josef glacier. Vi fick alla ett nummer, likt Stig Helmer (nummer 6 om vi inte misstar oss) & co i Snowroller, inför vandringen för att veta vilka som kom tillbaka och vilka som stupade. Lyckligtvis kom alla tillbaka från glaciären och vi vill passa på att skicka tre stycken starka facebooktummar till nummer 405 som var, för att uttrycka det snällt, en ordentligt rundlagd dam och flåsade redan efter 5 minuter och dessutom höll på att ramla över Jonte i en nerförslöpa vilket kunde ha kostat honom livet. Hon klarade trots diverse problem denna utflykt med gott betyg och bättre än flera av de totalt 40 stycken som deltog under dagen. Det första hon gjorde var att stärka sig med en dubbelsnickers när hon kom tillbaka till bussen. Vi kan dock tänka oss att hon har en del träningsvärk idag...

När vi ändå är inne på nummer så vill vi rikta ett varmt tack till rum 501 som bjussar på öppet wifi vilket gör detta blogginlägg likväl som kontakt med våra nära och kära hemma i Sverige i form av mail och sms möjligt. Tack! Det blir en blomma från balkongen och ett omnämnande i Sveriges största reseblogg som bevis på vår tacksamhet.

Ha en fortsatt trevlig måndag.

/JMS

1 kommentar:

  1. Fantastiska foton! Med risk för att bli tjatig... kollar om och om igen och drömmer mig 6 år tillbaka i tiden :-)

    Jag ska tillbaka. Basta!

    SvaraRadera