söndag 1 januari 2012

Nyår i Sydney

God fortsättning på 2012

Hoppas att alla där hemma hade ett lyckat och trevligt nyår. Vi begav oss vid 15:00 ner mot hamnen och Darling Harbour där eftermiddagen, kvällen och natten skulle spenderas. Vädret var strålande trots något molnigt och några regnstänk på förmiddagen. Termometern visade 27 grader och inte ett moln som herr Ledin brukar säga.

Stället som vi var på hette Cargo och väl där mötte vi upp med vår vän Stina och hennes kompis Pascal från Frankrike. Vi läskade upp oss med lite bubbel och ett par kalla samtidigt som vi njöt av stämningen. Vi fick även i oss lite mat innan det senare var dags för kvällens första fyrverkerier. Detta blev även startskottet för kvällens festligheter. Inne på klubben fanns det många festglada människor och musiken som spelades var en salig blandning av hip hop, inhemska slagdängor, internationella listettor och något överraskande Dr Alban. Det inhandlades fler rusdrycker och vi trivdes som bara den. Strax innan tolvslaget tog vi plats på klubbens balkong för bästa utsikten i väntan på kvällens andra fyrverkerishow. Detta var riktigt bra och vi fick även skymta de raketer som sköts upp från Operahuset under nästan 15 minuter. Festen fortsatte ett tag till och på vägen hem tog vi sällskap av ytterligare 1 500 000 glada nyårsfirare som befann sig på Sydneys gator och parker.

Unga och pigga som vi är vaknade vi runt 09.30 idag så vi hann även med att fira in det svenska nyåret. Efter en längre frukost väntade en båttur ut till Manly för andra gången denna resa. Vi mötte upp med Stina och Pascal som hade ordnat med en fantastisk picknick. Till skillnad från vanliga kalla, snöiga och oproduktiva nyårsdagar var detta en grym dag. Hämtpizza, backhoppning, ångest och Ivanhoe bytte vi ut mot sol, bad, mat och dryck hela dagen. Varför kan det inte vara så i Stockholm? Det här var en dag som vi alla kommer att kunna tänka tillbaka på när man väl sitter på Hamngatan 29 igen.



Ungdomligheten till trots så väntar nu välbehövlig sömn. Imorgon måste vi nämligen ställa klockan då det är dags att checka ut från Hotel Wattle. På dagen ämnar vi besöka ännu en berömd Sydney-strand, nämligen Bondi Beach i östra delarna av staden. Imorgon kväll är det sedan dags att flyga söderut mot Nya Zealand där vi kommer att tillbringa de närmaste dryga 3 veckorna

Vi vill än en gång passa på att önska alla trötta och frusna nära och kära där hemma en god fortsättning på det nya året.

Over and out.

1 kommentar:

  1. Ni verkar trivas alldeles förträffligt - varför komma tillbaka?
    Här hemma hatar alla kunder och media alla banker ändå
    Då ni ju agerar som Elgiganten mfl när de "rear sina produkter" fast ni gör det med räntan
    så fundera på om fåruppfödning kan vara ngt ?:)

    Godnatt från ett underkylt smågrått - men alldeles
    Underbart Sverige

    SvaraRadera