måndag 16 januari 2012

Queenstown levererar!

Halloj!

Även idag sken solen över Queenstown. Malin och Stefan vaknade först i gänget och Jonte sov vidare som så många gånger förut. Malin knatade ner för den mycket branta backen på Stanley street där vi bor till stadskärnan för inhandlande av morgonmat. Efter frukosten och en snabbare översikt på respektive bloggares bankkonton och en omfördelning av densamma begav sig Malin och Stefan ner till stan. Jonte var lite långsammare denna morgon och behövde mer tid än de två andra så vi bestämde möte nere vid parken i den lilla staden. Det var dock rätt kallt och blåsigt så fort man var i skuggan så de två morgonpigga beslöt sig relativt omgående för att åter bege sig till hotellet för att hämta varsin tröja. De tre musketörerna var nu åter samlade och vi begav oss återigen ner på byn för en kortare promenad.

Vi tog senare sikte mot linbanan, Skyline, för en färd upp ca 700 möh. Uppe på toppen får man en helt makalös utsikt över staden och mer därtill. Bilderna nedan är inte ens i närheten av att kunna beskriva hur det faktiskt ser ut. Så till er som inte har vart här, åk hit! Till er som redan har vart i Queenstown och sett detta, åk hit igen! Uppe på toppen kan man blicka ut över snötäckta alptoppar, Lake Wakatipu, fantastiska berg, serpentinvägar, Queenstown city och mycket mycket mer.

Banan upp till toppen

Malin njuter av utsikten och sällskapet i liften

Delar av den utsikt man har på toppen över Queenstown

Mer utsikt

Två glada resenärer

Här bor vi

Efter att ha blickat ut över staden och den vackra naturen en längre tid beslöt vi oss för att prova på Luge rides. Det är en form av lådbilsrally kan man säga. Man styr denna trehjuling med ett styre taget från en cykel som man även bromsar med. Alla tre testade på detta ett antal gånger men Jonte och Stefan hade en tävlingsdag idag så de tävlade givetvis om vem som kom först ner för denna 800 meters bana. Stefan vann 2 av 3 gånger och det sista racet blev oavgjort. Kul var det och fort gick det.

Stefan, aka Lewis Hamilton, ligger en halv kurva före sin närmaste konkurrent

Långt hem!!

Efter detta prestigefyllda lopp tog vi igen oss på ett fik uppe på toppen. Stefan njöt av segerns sötma under tiden som Malin njöt av utsikten och Jonte laddade inför nästa tävling. Vi sprang även på en skylt som påminde oss om att vi är vääääldigt långt hemifrån.

Nästa utmaning blev inte en cykeltur ner för berget som vi var på - det fanns nämligen ruggiga mountainbike banor nerför - utan minigolf.

Laddade till tänderna tog vi kabinbanan ner till säker mark igen och promenerade till världens kanske mest ärofyllda minigolfbana i form av Queenstown mini golf course. Denna är minigolfens motsvarighet till St Andrews i Skottland, fotbollens Wembley stadium, Formel 1 och Monaco, Jonte och Lemon, kungen och klavertramp, Piff & Puff, ärtsoppa på torsdagar, fredagsmys på fredagar, stopp i tunnelbanan på vintern..... Ja ni fattar, det är HÄR man spelar ska spela minigolf. Svenska rekordet ligger på 43 slag på denna 18 hålsbana vilket vi inte lyckades slå men vi misstänker att det det är Kim Jong Ills svenska motsvarighet som har myglat till sig detta.

Efter 18 spännande hål var segraren även i denna sport Stefan, aka Nick Faldo, med 50 slag mot Jontes 55 slag. Malin avstod denna tävling och om det har att göra med att hon är för överlägsen eller inte har nerverna förtäljer inte bloggen.

En glad segrare och en mycket arg och ledsen förlorare


Vi avslutar såklart denna dag med lite AL (After Luge) på en prisbelönt krog här i Queenstown vid namn Dux de Lux som bland annat serverar 8 st ölsorter som bryggs här i området och som har fått pris för detta. Mycket gott i solen som har legat på bra idag.


Nu är det dags för en sväng på stan, igen, för en bättre middag. Ha en trevlig arbetsdag där hemma imorgon väntar Milford Sound och Te Anau för oss.

3 kommentarer:

  1. Tack Stefan för att du håller familjeärans flagga högt
    Win or die ;)

    SvaraRadera
  2. Om man tävlar är det lika bra att vinna :)
    /Stefan

    SvaraRadera
  3. Jonte, en man från byn ger sig inte så lätt. I nästa tävling vill jag se att du vinner och därefter sjunger byramsan "oj oj oj..."

    Härliga bilder ni lagt upp!
    Fortsätt på den inslagna vägen.

    //PJ

    SvaraRadera